Parasasa Hotel Curaçao – Caribbean Experience Center

August 27, 2023

WILLEMSTAD- 27 augustus 2023 – Parasasa Hotel Curaçao is een leerhotel wat nu gerenoveerd wordt met 43 kamers waarin gasten verblijven. De dienstverlening in het hotel vindt voornamelijk plaats door medewerkers en ook door studenten. Het leerhotel dat binnenkort opent biedt alvast de mogelijkheid voor studenten om een voorproef te krijgen in de combinatie van leren en ervaren in een leeromgeving, zo geheten Experience Center.

Er zijn medewerkers werkzaam die voor de dagelijkse gang van zaken zorgen en die als leermeesters stagiaires kunnen begeleiden. De stagiaires doen praktijkervaring op in het leerhotel zoals in elk hotel. Daarnaast zijn er docenten die studenten Hotel en Toerisme van Maris Stella, Nilda Pinto en praktijkgericht opleiden in de hybride leeromgeving van het Leerhotel. Door de samenwerking met ROC Mondriaan met de scholen op Curaçao wordt het onderwijs van studenten wederzijds versterkt. Studenten van het SBO krijgen instructie van de docenten en voeren onder begeleiding van deze docenten in het leerhotel opdrachten voor echte gasten uit. De studenten Toerisme leren ook buiten het leerhotel in de toerismebranche. De opleidingen voldoen aan de actuele vraag van de hospitality en het toerisme omdat zij gebruikmaken van de kennis en ervaring van het bedrijfsleven. Dit nieuwe concept maakt het Leerhotel tot een unieke leeromgeving en kan daardoor beter voorzien in de behoefte van Curaçao voor meer en goed geschoold personeel in de Hospitality en het toerisme. Voor studenten van de scholen van Curaçao betekent het dat zij op het eiland een waardevolle opleiding kunnen volgen met een prima toekomstperspectief. Zij kunnen doorstromen van de SBO’s naar het UOC, waar zij versnelt de verwante hbo-opleiding kunnen volgen of gaan werken en hun veelbelovende carrière starten in de Hospitality en toerisme. He UOC is ook betrokken en gaat voor het onderwijs en voor stages gebruikmaken van het leerhotel.

Het leerhotel wordt gehuurd en geëxploiteerd door de Stichting CHTTC. Het bestuur van de stichting bestaat uit CHATA, CTB en ROC Mondriaan. De scholen zijn verantwoordelijk voor het onderwijs.

Most recent