Voetballegendes schitteren op Curaçao tijdens Legends Football Tournament

May 11, 2023

WILLEMSTAD- 11 di mei 2023 – Curaçao maakt zich op voor een spectaculair voetbal evenement, het Legends Football Tournament, waar bekende oud-voetballers van AJAX, Brazilië, Colombia en Curaçao samenkomen. Het toernooi vindt plaats op 2 en 3 juni en belooft een ware traktatie te worden voor voetbalfans en sportliefhebbers.

Het Curaçao Tourist Board heeft een indrukwekkende line-up weten vast te leggen, met spelers zoals Edwin van der Sar (AJAX), Ronald de Boer (AJAX), Fabricio Carvalho (Brazilië), Faustino Asprilla (Colombia) en Curaçaose voetballegende Brutil Hosé. Deze iconen zullen het voor hun club of land tegen elkaar opnemen in een spannende vijf tegen vijf wedstrijden, waarbij ze strijden om de overwinning. Elke wedstrijd duurt 2×15 minuten met een korte pauze van 5 minuten. De voorrondes worden gespeeld op vrijdag en zaterdag, op zaterdag zijn ook de finales. Het evenement vindt plaats op de Curaçao Airport Venue, in een speciaal gebouwd stadion met een kunstgrasveld. Dit stadion is gelegen naast de weg naar het vliegveld en tegenover de grotten van Hato. Het Legends Football Tournament komt voort uit de partnership die Curaçao met voetbalclub AJAX heeft als doel sport en spel op een inclusieve manier te stimuleren.

Tickets voor volwassenen kosten Naf 50,- en kinderen tot 15 jaar betalen Naf 25,-. Een tweedaags arrangement is verkrijgbaar voor Naf 90,- voor volwassenen en Naf 40,- voor kinderen. VIP-tickets zijn beschikbaar voor Naf 325,- per avond. Tickets kunnen online worden gekocht via legends.curacao.com en bij Van Den Tweel, 24 uur uit de muur Sta Maria en Madero Boutique op Mambo Beach.

Dinner With the Legends

Als opening vindt op 1 juni ‘Dinner with the Legends’ plaats in samenwerking met Rotary Club Willemstad. Tijdens dit veilingdiner zullen de voetballegendes aanschuiven bij de aanwezige gasten. De goede doelen van de avond zijn Girls League, een initiatief van FFK ter bevordering van het vrouwenvoetbal op Curaçao, en de jeugdafdeling van de Curaçaose voetbalvereniging Jong Holland. De veiling vindt plaats van 19:00 tot 23:00 uur op het veld van het Legends Football Tournament op Curaçao Airport Venue. Kaarten voor dit evenement zijn ook verkrijgbaar via de website en de voorverkoopadressen.

Deelnemende voetballegendes aan het Legends Football Tournament Curaçao zijn:

Brazil: Carlos Alberto Lisboa, Fabio de Nascimento, Fabricio Carvalho, Jose Roberto Gama de Oliviera “Bebeto”, Matheus Nunes da Silva “Negrete” en Túlio Pereira Costa “Maravilha”

Colombia: Faustino Asprilla, Victor Aristizabal, Faryd Mondragón, Adolfo Valencia “El Tren”, Harold Lozano

AJAX: Edwin van der Sar, Jari Litmanen, Rob Witschge, Ronald de Boer, Richard Witschge

Curaçao: Lennox Mauris, Uriël Trustfull, Dean Gorré, Marchello Pisas, Ramiro Griffith, Brutil Hosé, Sendley Bito, Zinho Constancia

Most recent