ROC Mondriaan, CHATA en CTB ondertekenen MOU

August 4, 2022

om een Hospitality Experience Center op te richten op Curaçao

WILLEMSTAD – 4 augustus 2022 – Recent is tussen ROC Mondriaan, een vooraanstaande onderwijsinstelling op het gebied van hospitality en toerisme, de Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) en de Curaçao Tourist Board (CTB) een Memorandum of Understanding (MOU) gesloten. Dhr. Hans Schutte, voorzitter van de Raad van Bestuur van ROC Mondriaan, mevr. Maria-Helena Seferina-Rojas, Managing Director van CHATA en dhr. Muryad de Bruin, Counterpart Statutair Directeur van CTB kwamen in het kantoor van ROC Mondriaan in Den Haag bijeen voor dit belangrijk moment. In de MOU is een duurzame samenwerking tussen partijen vastgelegd, namelijk de oprichting van een hospitality experience center: de ‘Curaçao Hospitality and Tourism Training Centre’ (CHTTC); een stichting die geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel van Curaçao. CHTTC is een opleidingsinstituut voor studenten en professionals in de hospitality- en toerismebranche. Door gebruik te maken van de expertise van de bij de MOU betrokken partijen wordt het hospitality en toerisme onderwijs beter afgestemd op de sector en wordt ook het serviceniveau naar de toerist verhoogd.

CHTTC biedt SBO-programma’s aan op het gebied van hospitality en toerisme. Het praktijkgedeelte van de studie vindt plaats in het experience center (een leerhotel) op Curaçao. CHTTC zal nauw samenwerken met diverse onderwijsinstellingen waaronder Maris Stella SBO, Nilda Pinto SBO en de Universiteit van Curaçao Dr. Moises Da Costa Gomez (UoC), de overheid, het bedrijfsleven (waaronder hotels) en andere partners.

In de komende maanden wordt het leerhotel eerst volledig gerenoveerd om toeristen te kunnen ontvangen. Onderwijs gefocust op praktijk begeleiding en theorielessen zal aangeboden worden door professionals samen met lokale docenten van de SBO’s en UoC. De programma’s en opleidingen zullen jongeren en volwassenen op Curaçao en in de regio uitzicht bieden op een carrière binnen de hospitality- en toerisme sector. Ook de sector zal profiteren van hoog gekwalificeerd hospitality- en toerisme professionals.

Een speciale dank gaat uit naar het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao voor de betrokkenheid vanaf de oriënterende fase van het leerhotel project. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap Cultuur en Sport (OWCS) voor het zorgdragen voor een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en de voortdurende steun en het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) voor het faciliteren van de oprichting van de stichting CHTTC via CTB.

Most recent