AFC Ajax op Curaçao

April 6, 2022

WILLEMSTAD- 6 april 2022 – De Curaçao Tourist Board (CTB) ontvangt in mei de Ajax 1-selectie op Curaçao. Dit gebeurt in het kader van de partnerovereenkomst die het CTB al twee jaar heeft met de Amsterdamse voetbalclub. Ajax speelt een oefenwedstrijd tegen het nationale elftal van Curaçao en zal een bezoek brengen aan verschillende projecten op het eiland.

Tijdens het verblijf op Curaçao zal Ajax aan verschillende projecten deelnemen, zoals voetbalclinics voor jongeren en seminars voor coaches en leidinggevend personeel. Daarnaast bezoekt Ajax scholen en andere instanties zoals het Johan Cruijff Court en de faciliteiten van Jong Holland.

Nationaal elftal – Ajax
Aan het einde van het bezoek zal er een vriendschappelijke wedstrijd worden gespeeld tussen het nationaal elftal van Curaçao en Ajax 1. Zo kunnen onze nationale helden zich voorbereiden op de volgende ronde van de Nations Cup die in juni 2022 wordt gehouden. Een mooie uitdaging voor ons nationale elftal tegen een team van internationaal niveau met een indrukwekkende staat van dienst. De vriendschappelijke wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Federashon Futbòl Kòrsou (FFK).

Vele records
Ajax is een club die niet veel introductie nodig heeft op Curaçao. De club is recordkampioen en regerend kampioen in de Nederlandse Eredivisie. Ajax strijdt op dit moment nog voor de titel 2021 – 2022 en speelt op 17 april de KNVB-bekerfinale tegen PSV. Ajax won vier keer de Champions League, haalde in 2017 de finale van de Europa League en in 2019 de halve finale van de Champions League. Ajax staat tevens bekend om het opleiden van talent; de academie De Toekomst is één van de meest prestigieuze jeugdopleidingen van de wereld. 

Most recent