Overeenkomst tussen ROC Mondriaan, schoolbesturen D.O.S. en R.K.C.S. en Universiteit van Curaçao

October 20, 2023

in het kader van het leerhotel Parasasa Hotel Curaçao…

Willemstad – 19 oktober 2023 – Op 19 oktober vond een ceremonie plaats voor het formaliseren en ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen ROC Mondriaan, de schoolbesturen Dienst Openbare Scholen (D.O.S.) en Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (R.K.C.S.), en de Universiteit van Curaçao Dr. Moises Da Costa Gomez (UoC). Het doel van de overeenkomst is het formaliseren van de samenwerking in het kader van het leerhotel, Parasasa Hotel Curaçao. De belangrijkste waarden van de overeenkomst die is ondertekend zijn: samenwerking, toewijding, verantwoordelijkheid en transparantie. De ondertekeningsceremonie werd bijgewoond door de Minister van Onderwijs, de heer Sithree van Heydoorn, Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia in vertegenwoordiging van de Minister van Economische Ontwikkeling en verschillende partners uit de publieke en private sector. Tijdens de ceremonie kreeg iedereen de kans om een proefkamer te bekijken, wat een glimp gaf van wat verwacht kan worden zodra het leerhotel, Parasasa Hotel Curaçao, in het eerste kwartaal van 2024 zijn deuren opent voor gasten.

In het leerhotel krijgen studenten praktijklessen gericht op onderwerpen gerelateerd aan management in de horeca- en toerisme-industrie. Het leerhotel is onderdeel van de stichting Curaçao Hospitality and Tourism Training Centre (CHTTC), een samenwerking tussen het Curaçao Tourist Board (CTB), de Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) en ROC Mondriaan in Den Haag. Verder wordt er nauw samengewerkt met de onderwijsinstellingen Maris Stella SBO, Nilda Pinto SBO en de University of Curaçao Dr. Moises Da Costa Gomez (UoC) en met de overheid en het bedrijfsleven.  

Vanaf het begin van dit schooljaar volgen de studenten van Nilda Pinto SBO en Maris Stella SBO lessen in het leerhotel. In de ochtend hebben ze verschillende lessen die gericht zijn op de competenties die nodig zijn in de toerisme- en horecabranche. In de middag bezoeken ze verschillende organisaties in de toerisme- en horeca-industrie om van dichtbij te zien en te ervaren hoe het werk in de praktijk wordt gedaan. Het leerhotel heeft als uiteindelijk doel om een bijdrage te leveren aan meer en beter opgeleid personeel die gekwalificeerd is om de arbeidsmarkt van de horeca- en toerisme-industrie te betreden.

Most recent