Groundbreakingceremonie Curaçao Hospitality and Tourism Training Centre

October 28, 2022

Willemstad – 27 oktober 2022 – Op 27 oktober j.l. vond de feestelijke Groundbreakingceremonie plaats van het leerhotel/‘hospitality experience centre’ aan de John F. Kennedy Boulevard (het voormalige Hector Suites Hotel). In het leerhotel worden studenten in de hospitality- en toerismebranche opgeleid tot professionals. 

Bij de Groundbreakingceremonie waren ook de minister van Onderwijs, dhr. Sithree van Heydoorn en de minister van Economische Ontwikkeling, dhr. Ruisandro Cijntje aanwezig. Zij benadrukten het belang van het hospitality experience centre voor Curaçao en de Caribische regio.

Het leerhotel komt voort uit de stichting Curaçao Hospitality and Tourism Training Centre (CHTTC). De stichting CHTTC is een samenwerking tussen Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) en ROC Mondriaan uit Den Haag. Verder wordt er nauw samengewerkt met de onderwijsinstellingen Maris Stella SBO, Nilda Pinto SBO en de University of Curaçao Dr. Moises Da Costa Gomez (UoC) en met de overheid, het bedrijfsleven en andere partners.  

Het leerhotel heeft nog geen naam. Middels een wedstrijd die uitgeschreven gaat worden, zal een naam voor het leerhotel worden gekozen.  

Het streven is dat na een grondige renovatie het leerhotel in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik kan worden genomen door studenten en hotelgasten.

Most recent